22bet

Az Európa Liga előrehaladása a Celtic és a Rangers számára nem hozhat vad ünnepeket

Steven Gerrardnak megbocsátható a szédületes elemzés, mivel az a Rangers Young Boys elleni 1–1-es döntetlenjének közvetlen következménye volt. Gerrard ragaszkodik hozzá, hogy „csodálatos eredmény” csapata számára, hogy elérje a kieséses fázist egy olyan szakaszból, amelyen a Porto és a küzdő Feyenoord szerepelt. A Liverpool egykori kapitánya túllendítette elméletét, miszerint a Rangers-t még a labda rúgása előtt írták le a G-csoportban, a következő mérkőzéseken pedig semmi sem utal arra, hogy a versengő felek bármelyike ​​gondot okozna a bíróknak, mivel az Európa Liga szorgalmazza annak lezárását. Gerrard dicséri ” csodálatos erőfeszítés, amikor a Rangers döntetlennel tömíti az Európa haladását. További információ

Városszerte vidáman éles a szemléletváltás.Az augusztusi selejtező szakaszban a Bajnokok Ligájából való kiesést a Celtic sérelmeként kezelték, éppúgy, mint azt Neil Lennon rekordjának súlyos hibájaként állították be. A kemény valóság az, hogy a Celtic legutóbbi Bajnokok Ligája-kampányai rendszeresen ágyútöltelékké redukálták őket. Az Európa Liga megfelelőbb környezet, ahogy Lennon és játékosai gyorsan felfogták. A római Lazio elleni győzelem a csoportos kampányuk csúcs eredménye volt, mivel a kvalifikációt két tartalék játékkal pecsételték meg. Facebook Twitter Pinterest Olivier Ntcham szerzi a Celtic győztes gólját a Lazióban a csapat legeredményesebb győzelmében a csoportkörben. Fotó: Marco Iacobucci / IPA / REX / Shutterstock

A „nagyszerű a skót futball számára” a klisés. Igazság szerint ez két klub számára nagyszerű.Azok, akik kalkulátorral a kézben ülnek, amikor meccseket játszanak, elmondják nekünk, hogy az Old Firm ebben a szezonban tett erőfeszítései hamarosan kézzelfogható javulást eredményezhetnek országuk együtthatójának helyzetében. Csak ebben a szezonban Kilmarnockot kikapta Európából a Connah Quay Nomads, az Aberdeen pedig Rijeka leállította (aki szintén nem jutott be a csoportkörbe). A Rangers és a Celtic kivételével egyetlen skót fél sem tette meg az európai verseny megfelelő elemét a 2007–2008-as szezon óta, az ellenfelek listája pedig hírhedt. A skót Premiership oldalainak annyi repedése lehet Európában, amennyit csak akar; értékes kevés bizonyíték van arra, hogy megragadnák.

Gazdasági szempontból a Celtic és a Rangers nem tükrözi távolról a skót futballt.Ezek olyan klubok, amelyek személyi állománya 60 millió és 40 millió font egy bajnokságban, ahol 1500 ember vett részt a múlt hétvégi Kilmarnock Livingston-i látogatásán. Steven Davis vagy Scott Brown éves fizetése megegyezik e klubok teljes első csapatával. A Rangers 7 millió fontot költhet Ryan Kentre, ami meghaladja a bajnokságukban szereplő hét csapat éves forgalmát.

A szezonban visszatérő az az érzés, hogy Skócia élvonalának repülése általában gyenge. A melléktermék rés az asztal csúcsán, mivel az Old Firm könnyen elválasztja magát a többitől. A Rangers és a Celtic csekély ellenállásba ütközik.

A szembetűnőbb pont arra vonatkozik, hogy a Rangers és a Celtic pontosan hol tartják a rangsort.Bizonyára nem ugrásszerű azt sugallni, hogy ezeknek a történelmileg hatalmas kluboknak minimum minimum kell az Európa Liga utolsó 32-e felé törekedniük? Facebook Twitter Pinterest Ryan Kent, igaz, itt a Young Boys ellen fellépve 7 millió fontba került a Rangers. Fotó: Jason Cairnduff / Action Images a Reutersen keresztül

A hétfői sorsolás nem vetett csapataira pillantva az APOEL Nicosia, a Getafe, a Ludogorets, a Brugge, az AZ Alkmaar és az Olympiakos látható a Rangers mellett. A Celticnél Malmö, LASK Linz és Braga van a magvú társaság.Ezek egyike sem érzi aránytalannak; vagy ha mégis, ez a skót klubok javát szolgálná, akik vidáman mutatják be magukat globális erőművekként.

Táblázatok készíthetők annak bemutatására, hogy az Old Firm hogyan szorult ki a transzferpiacokról – és , ennek következményeként az elit verseny – de az üvegplafonjuk mostanra biztosan nem olyan alacsony, hogy az Európa Liga karácsony utáni továbbjutása méltó legyen a pártkalapokra és a lufikra.

A rangereknek enyhítő tényezőjük van a pénzügyi bekövetkezése még akkor is, ha a kilábalásnak a kiadásoknál tovább kellett tartania. Gerrardnak, aki új szerződést kötött 2024-re, átadták azokat az alapokat, amelyekről közvetlen elődei csak álmodozhattak.Mennyire érvényes lehet ez a megközelítés egy másik napra, de nehéz megállapítani, hogy a Rangers európai fellépései valahogy hatalmas emelkedést mutatnak a feltételezett státusznál. A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-mailt.

< A p> Celtic viszont olyan hatalmas hazai mozgásteret élvezett, amikor Ronny Deila és Brendan Rodgers hivatalban voltak, hogy már régen rendszeres és hiteles európai erőként kellett volna megalapozniuk magukat. Ehelyett, és ez az Old Firm-től eltérő baj, Skóciában egy lépéssel előrébb maradni volt az uralkodó motivátor. Azt, hogy másutt senki sem törődik különösebben, hangsúlyozta Rodgers 10 hónapon belüli szárnyaló státusza Leicester Cityben.

Az Európa Liga egyértelmű értékkel bír az olyan klubok számára, mint Skócia. Egyenesen olyan érzés, mintha ez számukra többet jelentene.De amikor a nagyobb nemzetek – és a legfinomabb csapatok – bejutnak a Bajnokok Ligájába, lehangoló lenne, ha az Old Firm által elért eredmények elégségesek lennének a vad ünnepléshez. Ebben az esetben a kevesebb több.